Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Μοσχαρίσια κοκκινιστή καρδιά με κριθαράκι.

Απλό νόστιμο και γρήγορο φαγητό για σήμερα. Σκέφτηκα να αποφύγω το τηγάνι και να μαγειρέψω την καρδιά με ποιο υγιεινό τρόπο. Βέβαια για όσους τους αρέσει η καρδιά.

Υλικά ( 2 μερίδες)
1/2 κιλού καρδιά μοσχαρίσια
1 κρεμμύδι μέτριο
2 κουτ. σούπ. σάλτσα ντομάτας
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
αλάτι, πιπέρι
2 φλυτζ. κριθαράκι
 4  με 4 1/2 φλυτζ. τσαγ. νερό
μαίδανό

Εκτέλεση:
Όπως βλέπετε τα υλικά μας απλά, η γεύση του όμως τέλεια. Κόβουμε την καρδιά σε φέτες ή σε μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε μικρά κυβάκια. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε την καρδιά και την αφήνουμε δύο λεπτά να σοταριστεί μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα γυρίζουμε όλα μαζί για ένα λεπτό μέχρι να βγάλει το άρωμά της η ντομάτα. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για δεκαπέντε λεπτά. (το νερό είναι και στην επιλογή σας ανάλογα πως θέλετε το κριθαράκι, αλ τέντε ή ποιο μαλακό). Μόλις μαλακώσει η καρδιά προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει και να χυλώσει. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαίδανό, και τυράκι φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου