Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Γεμιστά αυγά με μουστάρδα και μαγιονέζα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εμείς πρέπει να δώσουμε το εκατό της εκατό της προσπάθειάς μας για το γιορτινό τραπέζι. Να εντυπωσιάσουμε με τις ιδέες μας χωρίς πολλά έξοδα αλλά και χωρίς πολύ κόπο. Ένα πιάτο που προτείνω σαν αρχή είναι τα γεμιστά αυγά. Πολύ εύκολο στην προετοιμασία και με υλικά που έχουμε στο ψυγείο.  Τα υλικά που σας δίνω είναι για δύο αυγά, εάν θέλετε περισσότερα προσθέστε επιπλέον υλικά.

Υλικά (για 2 αυγά)
2 αυγά
1&1/2 μαγιονέζα
1/2 κουτ. γλυκ. μουστάρδα
1 κουτ. γλυκ. λάδι
1 αγγουράκι τουρσί
1 ντομάτα

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα αυγά σφιχτά. Αφού κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι τους θρυμματίζουμε και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το λάδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μία αλοιφή. Κόβουμε το μισό αγγουράκι και το προσθέτουμε και αυτό στους κρόκους. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και γεμίζουμε τα αυγά. Παίρνουμε μία ντομάτα την κόβουμε οριζόντια από την πλευρά που είναι το κοτσάνι τη γυρίζουμε ανάποδα κόβουμε σε λεπτά φετάκια γαρνίρουμε με το υπόλοιπο αγγουράκι και σερβίρουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου