Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Γεμιστές πατάτες με τυριά και μπέικον

Συνήθως τις γεμιστές πατάτες τις έχουμε συνδυάσει με μαγιονέζα ή με ρωσική. Σήμερα θα ετοιμάσουμε γεμιστή πατάτα με κασέρια, μπέικον αλλά και την ψίχα τις πατάτας. Δηλαδή κάτι σαν πουρέ αλλά σερβιρισμένο μέσα στην πατάτα. Ένα συνοδευτικό που μπορεί να συνοδέψει  όλα τα κρεατικά αλλά και μόνο του με μια σαλάτα σαν πρώτο πιάτο.

Υλικά:
4 πατάτες μεγάλες
2 φλυτζ. τσαγ. διάφορα τυριά
4-5 φέτες μπέικον
2 κ.γ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
καυτερή πάπρικα

Εκτέλεση:
Φροντίζουμε η πατάτες να έχουν το ίδιο περίπου μέγεθος. Δεν τις ξεφλουδίζουμε, τις πλένουμε καλά και τις βράζουμε με λίγο αλάτι. Δεν θέλουμε να λιώσουν. Μόλις δούμε ότι έχουν μαλακώσει τις βγάζουμε και τις αφήνουμε ένα δυο λεπτά να κρυώσουν λίγο. Κόβουμε ένα καπάκι από τις πατάτες και αφαιρούμε όση ψίχα μπορούμε περισσότερη.  Αφήνουμε μέσα και πατάτα στα τοιχώματα για να μπορεί να σταθεί η πατάτα. Πολτοποιούμε την πατάτα που έχουμε αφαιρέσει προσθέτουμε τα τυριά και το μπέικον σε κομματάκια αφού πρώτα το έχουμε σοτάρει ελαφρά. Αλείφουμε τις πατάτες με το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, τις γεμίζουμε με το μείγμα μας βάζουμε και λίγο βούτυρο σε κάθε πατάτα και ψήνουμε στους 200 βαθμ. για δεκαπέντε λεπτά. Σερβίρονται ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου