Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Πατάτες με καραμελωμένα κρεμμύδια και κρέμα τυριού

Ένα ακόμη εύκολο και εντυπωσιακό πιάτο με ιδιαίτερη γεύση. Η δοκιμές γευσιγνωσίας συνεχίζονται. Πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Όπως έχω πει πολλές φορές η μαγειρική θέλει τρόπο και όχι κόπο.


Υλικα (για 2 πατάτες)
2 μέτριες πατάτες
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο
1/4 κουτ. γλυκ. πάπρικα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κουτ. σούπ. λάδι
αλάτι
1 κουτ. γλυκ. μέλι
1 λουτ. σούπ. βαλσάμικο
τυρί κρέμα

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα. Θέλουμε να βράσουν και όχι να λιώσουν, τις θέλουμε ολόκληρες. Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε δέκα λεπτά να κρυώσουν. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις πατάτες, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο. μόλις λιώσει το βούτυρο τις γυρίζουμε, από όλες τις μεριές να σοταριστούν. Στο τέλος προσθέτουμε την πάπρικα, τις αφήνουμε ένα λεπτό ακόμη και τις βγάζουμε σε μία πιατέλα. Κόβουμε τις πατάτες σε λοξές φέτες, τις αλατίζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο από το τηγάνι σε κάθε σχισμή τις πατάτας. Σε ένα άλλο τηγάνι κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια βάζουμε το λάδι, το αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν για δεκαπέντε λεπτά περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι και το βαλσάμικο, αφήνουμε τα κρεμμύδια για δυο λεπτά ακόμη στη φωτιά να καραμελώσουν και έπειτα γεμίζουμε τις φέτες τις πατάτας στις σχισμές που κόψαμε. Σερβίρουμε με μία κουταλιά τυρί κρέμα σε κάθε πατάτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου