Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Κροκέτες με αλμυρό μπακαλιάρο και πατάτα

Ένας ωραίος και εύκολος μεζές, δένει τέλεια με ουζάκι. Μιας και πλησιάζει η 25η Μαρτίου και οι περισσότεροι θα τιμήσουμε τον αλμυρό μπακαλιάρο, μπορούμε να ετοιμάσουμε και ένα πρώτο πιάτο με ψαροκροκέτα.

Υλικά(15 κομμάτια)
1 μεγάλη βραστή πατάτα
1 μέτρια φέτα μπακαλιάρου
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/3 ματσάκι μαίδανό
2 κ.σ. αλεύρι
3κ.σ. φρυγανιά
1 κ.γ. μπέκιν
1 αυγό
1/3 φλυτζ. κάσιους ή φουντούκια
 2 κ.σ.φρυγανιά
λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Βράζουμε την πατάτα με τη φλούδα. Μόλις κρυώσει την ξεφλουδίζουμε και την τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Εν τω μεταξύ έχουμε ξαρμυρίσει τον μπακαλιάρο. Τον κόβουμε με ψαλίδι κουζίνας σε πολύ μικρά κομματάκια μέσα στην πατάτα. Κόβουμε τον μαίδανό, το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά, το μπέκιν και το αυγό. Ζυμώνουμε ελαφρά. (Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυγό βάλτε λίγο αλεύρι περισσότερο). Τρίβουμε τα κάσιους ή τα φουντούκια και τα αναμιγνύουμε με δυο κ.σ. φρυγανιά. Πλάθουμε μπαλάκια, τα τυλίγουμε στη φρυγανιά με το κάσιους και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λαδι και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα. (Μαρούλι, ρόκα, λεμόνι, λάδι).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου