Ριζότο με αρακά και πράσο, συνοδέψτε με πέστο, μαίδανού με ταχίνι

Απλά τέλειο. Βέβαια το πέστο είναι στη γεύση του καθενός. Το σίγουρο είναι ότι δένει πολύ ωραία με το ριζότο. Ένα απλό πιάτο για μεσημέρι ή βράδυ, αλλά και σαν συνοδευτικό με ψητό της αρεσκείας σας. στο συγκεκριμμένο ριζότο χρησιμοποίησα ρύζι μπασμάτι εξότικ,  γιατι ήθελα να έχει και άγριο ρύζι. εσείς βάβαι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι που είναι για ριζότο. Έδεσε τέλεια και απο γεύση κόλαση.



Υλικά (για 2 μερίδες)
1 φλυτζ, τσαγ. ρύζι
4 κ.σ. λάδι
1 φλυτζ, τσαγ, αρακά
1 πράσο
1 φλυτζ, του καφέ άσπρο κρασί
1 ζωμό ψυγείου κοτόπουλο
3&1/2 φλυτζ. τσαγ. ζεστό νερό
1/2 φλυτζ. τσαγ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.γ. βούτυρο

Για το πέστο
1/3 ματσάκι μαίδανό
4-5 αμύγδαλα
1 κ.σ. λάδι
1κ.σ. νερό
1/2 κ.σ. ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
Ετοιμάζουμε το πέστο: Πλένουμε το μαίδανό και τον βάζουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το λάδι, το νερό, το πιπέρι και το αλάτι. Πολτοποιούμαι και το αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τον αρακά με το πράσο. Προσθέτουμε το ρύζι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό και μια φλυτζ. ζεστό νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς για να βγάλει το ρύζι το άμυλο. Μόλις δούμε ότι τελειώνει το νερό προσθέτουμε άλλη μία φλυτζ. και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πάρει όλο το νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε το βούτυρο για να μας δώσει ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το κασέρι. Ανακατεύουμε να πάει σε όλο το ριζότο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι για 2-3 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με το πέστο και λίγο παρμεζάνα. Εάν σερβίρετε σε παιδιά παραλείψτε το κρασί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις