Ατομικές μπουγάτσες με τυρί φέτα και κασέρι

Μιά και πήρα φόρα σήμερα να σας αναρτήσω  και τις ποιο τέλειες, γευστικές και αφράτες μπουγάτσες με χειροποίητο φύλλο. Μπορείτε να τις κάνετε και γλυκές.Η συνταγή για το φύλλο είναι γνωστή. Αν ανατρέξετε στις ζύμες πίτες θα δείτε τη συνταγή. Προτιμήστε να ανοίγετε τα φύλλα με νισεστέ, δεν κολλάνε και ανοίγουν ποιο εύκολα.

Υλικά (για τη ζύμη)
Αλεύρι
νερό
αλάτι
ξύδι
μπέκιν πάουντερ
λάδι

Γέμιση:
Τυρί
κασέρι
λάδι
αυγά δεν χρεριαζόμαστε 

Εκτέλεση:
Αφού ζυμώσουμε το ζυμαράκι μας με το αλεύρι, νερό. αλάτι, ξύδι και το μπέκιν, βάζουμε στο μπολ λίγο λάδι γυρίζουμε το ζυμάρι μας να πάρει λάδι από όλες τις μεριές και τα αφήνουμε να ξεκουραστή δεκαπέντε λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια. Ανοίγουμε φύλλα όσο ένα πιάτο φαγητού. Πασπαλίζουμε το ζυμάρι μας με αρκετό νισεστέ, ώστε να γίνεται ευκολότερο το άνοιγμα.  Λαδώνουμε το πρώτο φύλλο σε όλη την επιφάνεια του και βάζουμε από πάνω ένα άλλο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα τύπο σφολιάτας.

Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη μας. Έπειτα παίρνουμε τα φύλλα και τα ανοίγουμε με το χέρι. Λαδώνουμε το φύλλο με λάδι βάζουμε στο κέντρο το τυρί και το κασέρι τριμμένα διπλώνουμε επανωτίζουμε. Λαδώνουμε την επάνω πλευρά και τοποθετούμε τις μπουγάτσες μας σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε από την μια πλευρά και τις γυρίζουμε και από τη άλλη. Απλά τέλειες..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις