Τάρτα με μους πραλίνας

Καλημέρα!!! Όπως σας υποσχέθηκα σήμερα θα σας αναρτήσω την μους πραλίνας του Παρλιάρου. Σχετικά εύκολη διαδικασία, εκείνο που θέλει περισσότερο χρόνο είναι η ρευστοποίηση των καραμελωμένων φουντουκιών, για να δημιουργήσουμε την πραλίνα. Ας αρχίσουμε λοιπόν πρώτα από τα υλικά.

Υλικά για την πραλίνα
200 γρ. φουντούκια
100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση για την πραλίνα:
Ζεσταίνουμε τα φουντούκια. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Όταν κάψει ρίχνουμε σιγά, σιγά την ζάχαρη να αρχίσει να καραμελώνει. ¨οταν κάψει το τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην αρπάξει η καραμέλα και πικρίσει. Όταν η ζάχαρη ρευστοποιηθεί και πάρει ένα χρυσό χρώμα, ρίχνουμε και τα φουντούκια τα οποία έχουμε ζεστάνει. Ανακατεύουμε να επικαλυφθούν όλα τα φουντούκια. Τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν. Μόλις δούμε ότι κρύωσαν παίρνουμε τα 150 γρ. και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα.


Υλικά για τη μους:
100 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού.

Εκτέλεση μους:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε την πραλίνα, στην λιωμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε και την κρέμα ανακατεύουμε ελαφρά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Μπορούμε να σερβίρουμε τη μους σε ποτήρια γαρνίροντας με τα υπόλοιπα καραμελωμένα  φουντούκια κοπανισμένα.
Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε την μους σαν γέμιση σε τούρτα.
Και φυσικά να την βάλουμε σε τάρτα όπως έκανα εγώ.

Υλικά για την τάρτα: 
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. ζάχαρη
1 αυγό

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνει μια κρέμα.( Το βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου). Προσθέτουμε το αυγό και στη συνέχεια σταδιακά το

αλεύρι. Μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένους, καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς σε μορφή αλευριού, περίπου 60-70 γρ. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί να σχηματιστεί μια μπάλα. Την πλατένουμε ελαφρά με το χέρι μας την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου είκοσι λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη μας ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και ανοίγουμε φύλλο, περίπου μισό εκατοστό. Βάζουμε το φύλλο ζύμης στην ταρτιέρα και κόβουμε όσο περισσεύει. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι, βάζουμε στην επιφάνεια μια λαδόκολλα και επάνω τοποθετούμε φασόλι, ρύζι κάτι με βάρος για να μην φουσκώσει η τάρτα. Ψήνουμε δεκαπέντε λεπτά με τα όσπρια, αφαιρούμε την λαδόκολλα με τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και έπειτα προσθέτουμε ότι γέμιση θέλουμε. Η ζύμη που περίσσεψε γίνεται μπισκότα.










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις