Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Ριζότο με Μανιτάρια και λευκό κρασί

Υλικά:
1 φλυτζ. τσαγ. ρύζι  καρολίνα ή γλασέ
2 1/2 φλυτζ. του τσαγ. νερό
3/4 φλυτζ.του καφέ λάδι
1 κρεμμύδι μέτριο
1 πιπεριά κέρατο
1 φλυτζ, του καφέ λευκό κρασί
5-6 μέτρια μανιτάρια  φρέσκα
1 σακουλάκι αποξηραμένα μανιτάρια
2 κουτ. λάδι
1 κουτ. βούτυρο
 2 κουτ. σούπ. γάλα νουνού αδιάλυτο
αλάτι, πιπέρι
κασέρι
μαίδανό

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια και το γυρίζουμε να μαλακώσει. Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε και τα φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια, και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και το γυρίζουμε με όλα τα υλικά για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε δυο λεπτά να φύγει το αλκοόλ και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό νερό και να ανακατεύουμε συνεχώς. Εν τω μεταξύ έχουμε στραγγίσει τα αποξηραμένα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 2 κουτ. λάδι, το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα γυρίζουμε να τηγανιστούν και όταν αρχίσουν να κολλάνε, τα αποσύρουμε για να τα προσθέσουμε στο τέλος στο ριζότο. Συνεχίζουμε το ριζότο. Έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα, το βούτυρο, το κασέρι και στο τέλος τα μανιτάρια.
Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας φρέσκο μαίδανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου