Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Σπανάκι σαλάτα με Μανιτάρια καραμελωμένα και τηγανητή ντομάτα

Σας την προτείνω! Υπέροχη, δροσερή, χορταστική και εύκολη!!

Υλικά για τα Μανιτάρια
250 γρ. μανιτάρια
2 κουτ. σούπ. κρασί λευκό
ζάχαρη καστανή μισό κουτ. γλυκ.
1 κουτ. γλυκ. κρέμα βαλσάμικο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση για τα μανιτάρια
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Αφήνουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα γυρίζουμε 2-3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.Έπειτα, τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι  και το βαλσάμικο και τα αφήνουμε για 2 λεπτά να ενωθούν. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν.

Τηγανητές ντομάτες
Πλένουμε την ντομάτα, κόβουμε το καπάκι και έπειτα την κόβουμε σε φέτες. Στίβουμε λίγο τις φέτες για να φύγουν τα υγρά και τα σπόρια, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά και από τις δύο μεριές. Τέλος, τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το περιττό λάδι.

Σος για τη σαλάτα
Η σος  πρέπει να είναι διακριτική, γιατί η γεύση των μανιταριών είναι αρκετά έντονη και δεν θέλουμε να χαθεί.
Χυμό από μισό λεμόνι, 3 κουτ. σούπ. λάδι, στη μύτη του κουταλιού μουστάρδα και 1 κουτ. σούπ. γιαούρτι.

Ενώνουμε τη σαλάτα:
Σε ένα μπολ βάζουμε το baby σπανάκι, ρίχνουμε τη σος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις ντομάτες και συμπληρώνουμε με ένα πολύ διακριτικό κασέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου