Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Σπρίνγκ ρόλς λαχανικών

Ας πάμε και λίγο Τσάινα. Σπρίνγκ ρόλς λαχανικών. Εύκολα, νόστιμα, νηστίσιμα, υγιεινά.
 Είμαι πολύ στεναχωρημένη! Είναι η πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια γάμου, που το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας είναι τόσο λιτό! Και τα δύο μου παιδιά λείπουν!!!! Ο γιός μου εξωτερικό και η κόρη μου με την παρέα της για ουζάκι. Τι να φτιάξεις για δύο άτομα? Ούτε τραπέζι να στρώσω δεν έχω διάθεση.Όχι όμως δεν θα το βάλω κάτω! Ετοίμασα και γίγαντες φούρνου και ταραμά και κολοκυθοκεφτέδες και πατάτες βραστές τηγανιτές με πάπρικα και σπρίνγκ ρόλς και σαλάτα!  Όχι θα κάτσω να σκάσω!!!

Υλικά:(10 τεμάχια)
5 φύλλα κρούστας
1 μικρό κολοκυθάκι
1 καρότο
1 φλυτζ. αρακά
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1/2 πατάτα
μαίδανό άνηθο
λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κολοκυθάκι και το κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Βράζουμε λίγο το καρότο με τον αρακά και την πατάτα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουτ. σούπ. λάδι. το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το κολοκυθάκι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το γυρίζουμε μαζί με το κολοκυθάκι. Βάζουμε στο μούλτι, το καρότο, τον αρακά και την πατάτα και τα πολτοποιούμαι ελαφρά, 2-3 στροφές. Τα βάζουμε και αυτά στο τηγάνι και τα γυρίζουμε μαζ΄'ι με τα υπόλοιπα για μισό λεπτό. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαίδανό, τον άνιθο, αλάτι και πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας. Ένα, ένα φύλλο. Αλείφουμε το μισό φύλλο με λίγο λάδι, επανωτίζουμε και το λαδώνουμε πάλι, πολύ λίγο λάδι. Τόσο όσο να γυαλίσει το φύλλο. Το κόβουμε στη μέση. Βάζουμε στην άκρη μία κουτ. σούπ από το μείγμα, όχι πολύ γεμάτη, τυλίγουμε δύο φορές και διπλώνουμε τις άκρες να μην βγει η γέμιση κατά το τηγάνισμα. Τυλίγουμε το ρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά το γεμίζουμε λάδι μέχρι τη μέση, το αφήνουμε να κάψει και βάζουμε μέσα τα ρολάκια. Δεν χρειάζονται πολύ τηγάνισμα. Μόλις κοκκινήσουν από τη μία μεριά, τα γυρίζουμε από την άλλη και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι. Μπορούμε να τα σερβίρουμε σκέτα ή με σος γιαουρτιού με καυτερή πάπρικα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου