Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Ρολάκια με μοσχαρίσιο ή χοιρινό σνίτσελ με χαλούμι και μπύρα


Πολύ νόστιμο πολύ εύκολο και γρήγορο φαγητό. Ακόμη και για κάποιον αρχάριο. Μέχρι τώρα την μπύρα την είχα χρησιμοποιήσει μόνο στο κοτόπουλο και στις πατάτες. Και στο κρέας όμως έδεσε αρκετά καλά. Του έδωσε μια ιδιαίτερη γεύση και το έκανε αρκετά μαλακό. Συνδιάστετο με πιλάφι και πράσινη σαλάτα.

Υλικά:(για 2 άτομα)
4 σνίτσελ
χαλούμι
6 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι
1 κουτάκι μπύρα
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. βούτυρο
1/2 φλυτζ. λάδι

Εκτέλεση:
Τα σνίτσελ να είναι περασμένα από την ειδική μηχανή του κρεοπώλη. Παίρνουμε το σνίτσελ το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τρεις φέτες μπέικον, κατά μήκος, έπειτα κόβουμε λεπτές φέτες χαλούμι τις βάζουμε και αυτές επάνω στο μπέικον και τυλίγουμε ρολό, το σταθεροποιούμε με οδοντογλυφίδα. Αφού τυλίξουμε όλα τα ρολάκια, βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι, προσθέτουμε το λάδι βάζουμε μέσα τα ρολάκια και τα θωρακίζουμε από όλες τις μεριές, βάζουμε και ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση γιατί θα μας χρειαστεί για τη σάλτσα μας. Σβήνουμε με τη μπύρα χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το κρέας μας να βράσει. Μόλις δούμε ότι δεν έχουμε υγρά στο τηγάνι βγάζουμε τα σνίτσελ σε ένα πιάτο και δένουμε τη σάλτσα μας. Πολτοποιούμαι το κρεμμύδι βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και βράζουμε για 2-3 λεπτά τη σάλτσα μας να χυλώσει. Την προσθέτουμε επάνω στα σνίτσελ και σερβίρουμε.

Για τη σαλάτα:
μαρούλι σγουρό
μαρούλι κόκκινο
σπανάκι
ρόκα
καρότο πολύ λεπτό
αγγουράκι
λεμόνι, λάδι, βαλσάμικο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου