Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Κοκκινιστές γλυκόξινες μοσχαρίσιες μπριζόλες με πιπεριές και καρότα, στο τηγάνι

 Εύκολο και γρήγορο φαγητό για σήμερα. Έχουμε συνηθίσει τις μπριζόλες να τις φτιάχνουμε,  ψητές, ή τηγανιτές. Ένα πράγμα συνήθως στεγνό εάν δε το φας εκείνη την ώρα. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω μία παρατυπία σήμερα και να τις φτιάξω γλυκόξινες.  Ωραίο αποτέλεσμα. Νόστιμες και ζουμερές.




Υλικά (2 μπριζόλες)
2 μοσχαρίσιες μπριζόλες
αλάτι. πιπέρι
2 καρότα
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
1 κρεμμύδι
1/2 κουτ. σούπ. μέλι
1 κουτ. γλυκ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπ. κρέμα βαλσάμικο
1 φλυτζ. τσαγ. κονκασέ
μαίδανό
τυρί τριμμένο
λάδι για το τηγάνι
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο
1/2 φλυτζ. τσαγ. νερό

Εκτέλεση: 
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Μόλις κάψει το λάδι τις βάζουμε στο τηγάνι και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Για να διατηρήσουμε τις μπριζόλες μας ζουμερές δεν τις γυρνάμε πολλές φορές.Τις αφήνουμε ρώτα από τη μία μεριά να σοταριστή καλά και έπειτα την γυρνάμε και από την άλλη. Προσθέτουμε τις πιπεριές τα καρότα και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα σοτάρουμε και αυτά μαζί με τις μπριζόλες.  Σβήνουμε με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε τη μουστάρδα το μέλι, το βαλσάμκο, ανακατεύουμε να ενωθούν, βάζουμε και το νεράκι, σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε για δέκα, δεκαπέντε λεπτά να ψηθούν. Ανοίγουμε το καπάκι προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε ανοιχτό το τηγάνι να εξατμιστεί το νεράκι εάν έχει. Το βούτυρο βοηθά να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο μαίδανό. Συνοδεύετε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου