Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Το τετράπτυχο της ακολασίας κουβερτούρα, λευκή σοκολάτα, νουτέλα και μπανάνα

Η ακολασία και οι θερμίδες σε όλο τους το μεγαλείο! Αλλά όταν έχεις υπογλυκαιμία και δεν έχεις γλυκό κάτι πρέπει να σκαρφιστής. Έτσι λοιπόν ετοιμάζεις κάτι εύκολο και γρήγορο με ψωμί του τοστ. Αρκεί βέβαια να έχεις σοκολάτα και νουτέλα. Αλλά, εάν δεν έχεις νουτέλα και έχεις σοκολάτα γάλακτος δεν πειράζει.

Υλικά (για τρία τοστ)
6 φέτες ψωμί του τοστ
2 κουτ. σούπ. φυστικοβούτυρο
6 κουτ. σούπ. νουτέλα
1 μπανάνα
60 γρ. λευκή σοκολάτα
80 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1/4 κουτ. γλυκ. μέλι
καβουρντισμένα και τριμμένα αμύγδαλα
άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Παίρνουμε έξη φέτες ψωμί του τοστ. Βγάζουμε τις κόρες. ( δεν τις πετάμε, τις κόβουμε μικρά κομματάκια, τις γυρίζουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο και πάπρικα ή ρίγανη, αλατάκι, τις βάζουμε για λίγο στο φούρνο και έχουμε κρουτόν για τη σαλάτα μας). Ετοιμάζουμε πρώτα τη γκανάζ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και προσθέτουμε το μέλι. Μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. Κόβουμε δύο τρις ροδέλες μπανάνα τις γυρίζουμε στη σοκολάτα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν. (Θα τις χρησιμοποιήσουμε για ντεκόρ). Αλείφουμε την κάθε φέτα ψωμιού, πρώτα με φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ή με λίγο βούτυρο, ότι έχουμε. Συνεχίζουμε με νουτέλα ή κομμάτια σοκολάτας γάλακτος, έπειτα κομματάκια μπανάνας λίγα κομματάκια λευκή σοκολάτα και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού με φυστικοβούτυρο και νουτέλα. Ψήνουμε τρία τοστ, στην τοστιέρα. Συναρμολογούμε σε μία πιατέλα. Βάζουμε το πρώτο τοστ, λίγο νουτέλα κολλάμε το επόμενο και το επόμενο. Επάνω στα τοστ ρίχνουμε τη γκανάζ,  τριμμένα αμύγδαλα και ροδέλες μπανάνας λευκές και σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Μπορείτε βέβαια να ετοιμάσετε μόνο τα τοστ και να αποφύγετε τη γκανάζ.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου