Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Μεξικάνικο....αλλά Ελληνικά ( 4 μπουρίτος )

Μπορεί να γίνει με ότι έχει περισσέψει στο ψυγείο.

Υλικα:
3 κουταλιές λάδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιτεριά
1 κρεμμύδι
200 γρ, μπέικον
250 γρ. κρέας
μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό
ότι θέλετε ή ότι έχετε
1/2 κονσέρβας κόκκινα φασόλια
1 κουταλάκι μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά)
αλάτι
1 ντομάτα (ξεφλουδισμένη  κομμένη σε κυβάκια)
4-5 φύλλα μαρούλι
δυόσμο ή μέντα προαιρετικά
γιαούρτι
4 μεξικάνικες πίτες

Εκτέλεση:
Σέ ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες, κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, τα σωτάρουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το μπέικον. Τα σωτάρουμε ὸλα μαζί να μαλακώσουν και βάζουμε και το κρέας. Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι, το μπούκοβο, τα φασόλια. και τη ντομάτα.Τα βράζουμε για 2 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Ζεσταίνουμε τις πίτες, κόβουμε 4-5 φύλλα μαρούλι και σερβίρουμε. Σε μία πίτα βάζουμε 2-3 κουταλιές γέμιση, το μαρούλι και την τυλίγουμε. Σερβίρετε με γιαούρτι. ( εάν θέλουμε βάζουμε στο γιαούρτι λίγα ψιλοκομμένα φυλλα
ράκια δυόσμο ή μέντα, για δροσιά).

3 σχόλια :