Κανελόνια με σπιτική ζύμη (25 κανελόνια)



Υλικά:
3 αυγά μέτρια
3/4 φλυτζάνας αλεύρι
3/4 φλυτζάνας σιμιγδάλι ψιλό
αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπόλ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεὺρι να πετύχουμε μια ζύμη σκληρή που να μην κολλάει στον πάγκο. Την κόβουμε σε 8 μπαλάκια και την αφήνουμε σκεπασμένη για μισή ώρα να ξεκουραστεί,Ανοίγουμε φύλλα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Ιδανικό μέγεθος για τα κανελόνια 10 πλ. 15μήκ. Εάν έχουμε μηχανή ζυμαρικών η δουλειά μας θα γίνει πολύ εύκολη. Αφού ανοίξουμε όλα τα φύλλα, βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι νερό και μόλις αρχίζει να κοχλάζει, ζεματάμε τα κανελόνια  δύο, δύο και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα, να κρυώσουν.( Εάν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε έτοιμα  κανελόνια και απλά να τα γεμίσουμε)

Υλικά για τον κιμά:
1φλυτζάνα λάδι
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα ή 4 φρέσκα 
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
αλάτι, πιπέρι
κανέλα στη μύτη του κουταλιού
15 κλωναράκια μαίδανό
γάλα εβαπορέ 3 κουταλιές της σούπας, όχι αραιωμένο
300 γρ. κασέρι γκούντα
2 κουτιά κονσέρβα ντομάτα ή κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
1 φλυτζάνα νερό

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο τηγάνι το 1/3 από το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει, ρίχνουμε το 1/4 από την 1 κονσέρβα ντομάτας, το αλάτι το πιπέρι και την κανέλα και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα 10λεπτο. Στο τέλος προσθέτουμε το μαίδανό και το γάλα. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει  λίγο  και προσθέτουμε το 1/3 από το κασέρι και τα δύο αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Μόλις κρυώσει η γέμιση, παίρνουμε το ταψί της κουζίνας, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Τυλίγουμε τα κανελόνια βάζοντας 1 με 1/2 κουταλιά γέμιση στο καθένα,(πέρνουμε το κάθε κανελόνι το βάζουμε σε ένα μικρό πιάτο βάζουμε στην άκρη τη γέμιση και αρχίζουμε να το τυλίγουμε ρολό)   τα τοποθετούμε στο ταψί.Όταν  βάλουμε όλα τα κανελόνια, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, την ντομάτα, το νερό και το υπόλοιπο κασέρι. Ψήνουμε στούς 250 βαθμούς για μισή ώρα με τρία τέταρτα.

Σημείωση:
Εάν δε θέλετε να ψήσετε όλα τα κανελόνια μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη σε ένα ταψάκι και να τα ψήσετε άλλη  φορά, ή να κάνετε λιγότερη ζύμη . Η ποσότητα της ζύμης  εξαρτάται από το πόσα αυγά θα  βάλετε. Λιγότερα αυγά, λιγότερη ζύμη, περισσότερα αυγά, περισσότερη ζύμη. Φυσικά ανάλογος θα είναι και ο κιμάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις