Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Ρεβανί με Ινδοκάρυδο

Μία άλλη έκδοση του ρεβανί λίγο πιο εξελιγμένο και πιο ελαφρύ.

Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
6 αυγά
1 &1/2 φλυτζ. καρύδα
1 &1/2 φλυτζ. αλεύρι φαρίνα
1 φλυτζ. ζάχαρη
1 κουπ. γιαούρτι
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέκιν
αμύγδαλα φιλέ
Σιρόπι:
3 φλυτζ. νερό
2 &1/2 φλυτζ. ζὰχαρη
2 φέτες λεμόνι
1 κανέλα ξυλάκι
χυμό από 1/2 λεμόνι
10 λεπτά βράσιμο

Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια με δύο κουταλιές από τη ζάχαρη, σε μαρέγκα. Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν, προσθέτουμε τούς κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ενωθούν τα υλικά προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμη. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι, την καρύδα, το μπέκιν, και τις βανίλιες. Με μία σπάτουλα βάζουμε εναλλάξ το μείγμα από το αλεύρι και την μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους  190 με 200 βαθμούς  για μισή ώρα περίπου.  Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Τρυπάμε το ρεβανί με ένα ξυλάκι από σουβλάκια για να μπει το σιρόπι μέσα στο γλυκό. Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό καραμέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου