Πενιρλή και χωριάτικη Πίτσα
Υλικά:
600 γρ. αλεύρι
1 φλυτζ. γάλα
25 γρ. μαγιά φρέσκια
3 αυγά
βούτυρο 5 κουταλιές σούπας
αλάτι, ζάχαρη
300 γρ. κασέρι
1 αυγό
2 κουταλιές βούτυρο
Υλικά για τη χωριάτικη
3 κουταλιές κέτσαπ
3 κουταλιές σπιτική σάλτσα
2 πιπεριές κέρατο
200 γρ. ελιές καθαρισμένες
250 γρ. φέτα
2 κουτ. σούπ. λάδι
1 μεγάλη ντομάτα
ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το μισό γάλα και λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει. Μόλις διπλασιαστεί, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, τα αυγά,το βούτυρο, το αλεύρι και στο τέλος το αλάτι. Ζυμώνουμε μια ζύμη κανονική και ελαστική, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Μόλις διπλασιαστεί, κόβουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε μακρόστενα. Βάζουμε το κασέρι και λίγο βούτυρο και τα κλείνουμε και από τις δύο άκρες, τα αλείφουμε με αυγό τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς στη μεσαία σκάλα για 15 λεπτά περίπου.
Πίτσα:
Ανοίγουμε πιτάκια στρόγγυλα, τα αλείφουμε με λίγο λάδι, συνεχίζουμε με την κέτσαπ και τη σάλτσα, την πιπεριά, το τυρί, τις ελιές, τη ντομάτα και στο τέλος τη ρίγανη.
600 γρ. αλεύρι
1 φλυτζ. γάλα
25 γρ. μαγιά φρέσκια
3 αυγά
βούτυρο 5 κουταλιές σούπας
αλάτι, ζάχαρη
300 γρ. κασέρι
1 αυγό
2 κουταλιές βούτυρο
Υλικά για τη χωριάτικη
3 κουταλιές κέτσαπ
3 κουταλιές σπιτική σάλτσα
2 πιπεριές κέρατο
200 γρ. ελιές καθαρισμένες
250 γρ. φέτα
2 κουτ. σούπ. λάδι
1 μεγάλη ντομάτα
ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το μισό γάλα και λίγο αλεύρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει. Μόλις διπλασιαστεί, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, τα αυγά,το βούτυρο, το αλεύρι και στο τέλος το αλάτι. Ζυμώνουμε μια ζύμη κανονική και ελαστική, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Μόλις διπλασιαστεί, κόβουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε μακρόστενα. Βάζουμε το κασέρι και λίγο βούτυρο και τα κλείνουμε και από τις δύο άκρες, τα αλείφουμε με αυγό τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσουν και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς στη μεσαία σκάλα για 15 λεπτά περίπου.
Πίτσα:
Ανοίγουμε πιτάκια στρόγγυλα, τα αλείφουμε με λίγο λάδι, συνεχίζουμε με την κέτσαπ και τη σάλτσα, την πιπεριά, το τυρί, τις ελιές, τη ντομάτα και στο τέλος τη ρίγανη.
Σαν βαρκούλες είναι!Αρμενίζουν προς την κουζίνα μεταφέροντας τη νοστιμιά τους και επιδεικνύοντας την αισθητική τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μαίρη μου!