Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Μπάμιες Προετοιμασία για την κατάψυξη


Καθαρίζουμε περιμετρικά το κεφαλάκι της μπάμιας (το επισημαίνω γιατί μία φίλη έκοβε όλο το κεφαλάκι της μπάμιας, είναι λάθος γιατί τότε βγαίνει το  κολλώδες υγρό που έχει). Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει μαζί με 3 κουταλιές της σούπας ξύδι. Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό και έχουμε καθαρίσει της μπάμιες, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε 2-3 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, ρίχνουμε μπόλικο κρύο νερό για να διατηρηθούν πράσινες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν τελείως, τις βάζουμε σε σακουλάκι για κατάψυξη και τις χρησιμοποιούμε όποτε τις χρειαστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου