Χαλβάς με Σιμιγδάλι χονδρό
Έχω δει και ακούσει πολλές παραλλαγές του παροδοσιακού χαλβά, όπως τις θυμόμαστε όλοι από τις Μητέρες μας. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς δεν χρειάζεται καμία παραλλαγή, είναι αυτός που είναι...Εκτώς αν είναι είναι κάτι πολύ ανώδυνο και δεν επηρεάζει τη γεύση του. Σήμερα έκανα μία πολύ μικρή αλλαγή. Τον στόλισα με καραμελωμένα αμύγδαλα, στο εσωτερικό όμως ήμουνα πιστή στην Παράδοση....
Ακολουθούμε λοιπόν πιστά την κλασική συνταγή.
Υλικά:
1 λάδι
2 σιμιγδάλι
3 ζάχαρη
4 νερό
1 βανίλια
αμύγδαλα
κανέλα
Δεν σας δίνω ποσότητα. Μετρήστε με ότι θέλετε, αρκεί όλα τα υλικά να είναι μετρημένα με το ίδιο δοσομετρητή.
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το γυρίζουμε συνέχεια να καβουρντιστεί, περίπου δέκα λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι που καβουρντίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει. Ο χαλβάς αρχίζει να χυλώνει και όταν δούμε τις πρώτες φουσκάλες, τον αποσύρουμε, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας και τον αφήνουμε να πήξει. Μετά από 15 λεπτά, τον βάζουμε σε μία φόρμα για να του δώσουμε σχήμα και τον αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για μία ώρα. Ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα. (εαν θέλουμε, τον αφήνουμε ως έχει ή μπορούμε να τον στολίσουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα όπως έκανα εγώ.)
Ακολουθούμε λοιπόν πιστά την κλασική συνταγή.
Υλικά:
1 λάδι
2 σιμιγδάλι
3 ζάχαρη
4 νερό
1 βανίλια
αμύγδαλα
κανέλα
Δεν σας δίνω ποσότητα. Μετρήστε με ότι θέλετε, αρκεί όλα τα υλικά να είναι μετρημένα με το ίδιο δοσομετρητή.
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το γυρίζουμε συνέχεια να καβουρντιστεί, περίπου δέκα λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι που καβουρντίζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει. Ο χαλβάς αρχίζει να χυλώνει και όταν δούμε τις πρώτες φουσκάλες, τον αποσύρουμε, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας και τον αφήνουμε να πήξει. Μετά από 15 λεπτά, τον βάζουμε σε μία φόρμα για να του δώσουμε σχήμα και τον αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για μία ώρα. Ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα και τον πασπαλίζουμε με κανέλα. (εαν θέλουμε, τον αφήνουμε ως έχει ή μπορούμε να τον στολίσουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα όπως έκανα εγώ.)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου