Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Τάρτα με καραμελωμένα νεκταρίνια, δαμάσκηνα και ουίσκι

Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1 κουταλιά λάδι
ΚΡΕΜΑ
3 φλυτζ. γάλα
4 κουτ. σούπ. κόρν φλάουρ
3 κουτ. σούπ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 κουτ. σούπ. βούτυρο φρέσκο
Καραμελωμένα φρούτα
3 δαμάσκηνα βανίλιες
3 νεκταρίνια μεσαία
5-6 κουτ. ζάχαρη καστανή
1 σφηνάκι ουίσκι

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψάκι μεσαίο βάζουμε χαρτί ψησίματος και το λαδώνουμε ελαφρώς. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας και ότι περισσεύει από το ταψάκι το κόβουμε. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σφολιάτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Έπειτα, αφήνουμε τη σφολιάτα να κρυώσει και την τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, αφού έχουμε κρατήσει τη μισή φλυτζάνα για να διαλύσουμε το κόρν φλάουρ. Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να βράσει, ρίχνουμε το κόρν φλάουρ στο κρύο γάλα και ανακατεύουμε, να διαλυθεί. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθεί και να μη σβολιάσει. Το βάζουμε για λίγο στη φωτιά  και μόλις πήξει το κατεβάζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε γρήγορα και βάζουμε την κρέμα σε ένα άλλο σκεύος. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στη κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Καραμελώνουμε τα φρούτα. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει. Βάζουμε λίγη - λίγη τη ζάχαρη, αφού έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά, και μόλις αραιώσει η ζάχαρη και πάρει ένα καστανό χρώμα, προσθέτουμε τα φρούτα - ὸχι όλα μαζί  για να μην κρυσταλλώσει η ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα φρούτα με την καραμέλα και μόλις αρχίσουν να  καραμελώνουν, προσθέτουμε το ουίσκι. Τα βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη και τα αλλάζουμε σκεύος για να κρυώσουν. Όταν έχουν κρυώσει όλα τα υλικά, τα συναρμολογούμε. Παίρνουμε τη τάρτα, βάζουμε λίγη από τη καραμέλα και ρίχνουμε την κρέμα. Τελειώνουμε με τα καραμελωμένα φρούτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να δέσουν όλα τα υλικά. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου