Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Κουλουράκια βανίλιας

Τα αγαπημένα κουλουράκια μικρών και μεγάλων, για τον καφέ, το τσάι, το γάλα, το σχολείο, το γραφείο, την εκδρομή.

Υλικά:
2 φλυτζαν. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκ. αμμωνία διαλυμ. σε μία κουτ. γάλα
4 αυγά
1 κιλό αλεύρι
4 κουτ. μπέκιν
βανίλια
2 αυγά για  άλειμμα
1 φλυτζ. αμύγδαλα προαιρετικά

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε την αμμωνία, βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν  σιγά-σιγά ανακατεύοντας με τη σπάτουλα απαλά. Στο τέλος προσθέτουμε και τα τριμμένα αμύγδαλα (εάν βάλετε αμύγδαλα θα αφαιρέσετε μία φλυτζάνα από το αλεύρι). Πλάθουμε πλεξουδίτσες, τις αλείφουμε με το αυγό και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου