Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Κρεμμυδόσουπα

Μία σούπα με λίγα υλικά φτωχική θα έλεγε κάποιος αλλά πολύ γκουρμέ.

Υλικά:
3-4 κρεμμύδια μέτρια
1 κουτ. σούπ. βούτυρο, γεμάτη
3 κουτ. σούπ. λάδι
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1 κουτ. σούπ, αλεύρι
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
2 κούπες νερό με ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι, κάρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε λεπτές  φέτες. Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε και τα κρεμμύδια, να τσιγαριστούν. Να μην μαυρίσουν αλλά να γίνουν διάφανα. τότε προσθέτουμε τη ζἀχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το γυρίζουμε και αυτό μαζί με τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το νερό μαζί με τον ζωμό και το λάδι. Χαμηλωνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μισή ώρα περίπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να χυλώσει η σούπα.
 Όταν είναι να σερβίρουμε κόβουμε φέτες ψωμιού τις αλείφουμε με λίγο λάδι τις πασπαλίζουμε με γλυκιά ή καυτερή πάπρικα, και τις φρυγανίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου