Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά

Κολοκυθάκια σήμερα. Απλό και εύκολο φαγητό ότι πρέπει για αυτόν τον καιρό.Ένα φαγητό χωρίς εποχή μια και κολοκυθάκια υπάρχουν χειμώνα καλοκαίρι. Βέβαια το αβγολέμονο ενδείκνυται περισσότερο για πιο κρύες εποχές, και μια και είμαστε  στο φθινόπωρο και ο καιρός σήμερα είναι ελαφρώς φθινοπωρινός, αποφάσισα να φτιάξω αυτό το φαγητό.

Υλικά:
10 μέτρια κολοκυθάκια
250 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια μέτρια
3/4 φλ. ρύζι
1 φλ. λάδι
μαίδανό
αλάτι, πιπέρι
1 κούπα νερό
1 αυγό
1 λεμόνι στημένο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά και βγάζουμε από μέσα την ψίχα, την οποία μπορούμε να κρατήσουμε και να φτιάξουμε σουφλέ. Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάδι και το νερό. Βράζουμε για μισή ώρα. Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο, χωρίζουμε το ασπράδι, από τον κρόκο, χτυπάμε το ασπράδι μαρέγκα, προσθέτουμε τον κρόκο, χτυπάμε να ενσωματωθεί και προσθέτουμε το λεμόνι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο τον ζωμό μέσα στο μείγμα του αβγού. Προσεκτικά για να μην κόψει το αβγολέμονο, κατόπιν το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια, αναταράσσομαι λίγο την κατσαρόλα να πάει το αβ
γολέμονο σε όλο το φαγητό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί και να δέσει η σάλτσα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου