Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Φαχίτας

Ένα εύκολο γρήγορο, νόστιμο, πικάντικο, φαγητό για τους λάτρεις του μεξικάνικου.

Υλικά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 φλυτζ. του καφέ λάδι
3 φέτες; μπέικον ψιλοκομμένο
1 πιπεριά φλωρίνης
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 κουταλάκι κύμινο
1 κοφτό κουτ. κανέλα
1 κουτ. κάρυ
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. πάπρικα καυτερή
2 κουτ. σούπ. σάλτσα πιπεριάς φλωρίνης
2 κουτ. σάλτσα ντομάτας
1/2 κονσέρβας καλαμπόκι και φασόλια
μαρούλι, λάχανο, καρότο
κασέρι
γιαούρτι προαιρετικά

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί λίγο, ρίχνουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τον κιμά και τον γυρίζουμε να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις σάλτσες  και βράζουμε τον κιμά. Τον αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φασόλια με το καλαμπόκι, τα ανακατεύουμε να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα. Ζεσταίνουμε τις πίτες και ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Στο κέντρο της πίτας, βάζουμε τη γέμιση, προσθέτουμε το κασέρι τριμμένο και λίγη σαλάτα. Τυλίγουμε την πίτα,
βάζουμε και λίγο γιαούρτι στο πιάτο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου