Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Λόλα με φρέσκα σύκα, προσούτο και παρμεζάνα

Ε! Να μη σας δώσω και ένα τέλειο καλοκαιρινό ορεκτικό? Μία πολύχρωμη σαλάτα με φρέσκα σύκα, συνδυασμένo τέλεια με το προσούτο, την παρμεζάνα, το μέλι και το βαλσάμικο. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Υλικά:( για 2 άτομα)
10 φύλλα λόλα πράσινη
3-4 φύλλα κόκκινη
3 φέτες προσούτο
3 σύκα
5-6 φλούδες παρμεζάνα

Σος:
1 κουτ. γλυκ. μέλι
1&1/2 κουτ. γλυκ. βαλσάμικο
1/2 κουτ. μουστάρδα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκ. λεμόνι
2 κουτ. σούπ. λάδι

Εκτέλεση:
Η εκτέλεση είναι απλή διαδικασία. Δεν θέλει ιδιαίτερη τεχνική. Φροντίζουμε τα μαρουλάκια να είναι μικρά και κοντά σε ύψος, γιατί τα βάζουμε ολόκληρα δεν τα κόβουμε. Σε μία πιατέλα στρώνουμε το μαρούλι και το στολίζουμε με το προσούτο. Κόβουμε τις φέτες προσούτο στη μέση και σχηματίζουμε ανοιχτά ρολάκια. Κόβουμε τα σύκα στη μέση και τα τοποθετούμε επάνω στο μαρούλι. Προσθέτουμε και τις φέτες παρμεζάνα.
Ετοιμάζουμε τη σος:
Σε ένα μπολ, βάζουμε το μέλι, το βαλσάμικο, τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν. Προσθέτουμε τη σος στη σαλάτα λίγο πριν σερβίρουμε, τη θέλουμε ζωντανή!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου