Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Κομπόστα κυδώνι

Ας ετοιμάσουμε και κάτι ποιο λάιτ. Την συγκεκριμένη κομπόστα η γιαγιά μου την έλεγε κουσάφι. Δεν ξέρω γιατί αλλά έτσι την έλεγε. απλά υλικά και πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε λιγότερη, ζάχαρη.

Υλικά:
2 λίτρα νερό
500 γρ. ζάχαρη
5 κυδώνια
15 δαμάσκηνα μάυρα
1 φλυτζ. τσαγ. σταφίδες ξανθές
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη να πάρουν μία βράσει και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για δέκα πέντε λεπτά. τρώγεται καλύτερα κρύα. Όσο είναι καυτή όμως μπορείτε να την σφραγίσετε στα βάζα. Και από ότι γνωρίζω κάνει καλό στο στομάχι.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου