Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Κέικ με γάλα καρύδας λευκή σοκολάτα και κανέλα

Ένα απλό κέικ πολύ εύγευστο με την ιδιαιτερότητα, της καρύδας. Συνοδεύει το καφεδάκι μας, σε στιγμές χαλάρωσης. Γιατί όλοι χρειαζόμαστε στη διάρκεια της ημέρες λίγες στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης.

Υλικά:
200 γρ. φρέσκο βούτυρο
1&1/2 φλυζ. τσαγ. ζάχαρη
3 αβγά
1 φλυτζ. τσαγ. γάλα καρύδας
2 φλυτζ, τσαγ. αλεύρι φαρίν απ
1 κουτ. γλυκ. μπέκιν
2 βανίλιες
1 φλυτζ. τσαγ. τριμμένα καβουρντισμένα
αμύγδαλα
100 γρ. λευκή σοκολάτα

Επικάλυψη: 
100 γρ. κουβερτούρα
1 κουτ. γλυκ. μέλι
1/2 κουτ. γλυκ. βούτυρο
125 γρ. λευκή σοκολάτα
2 κουτ. γλυκ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
Έχουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο να είναι αρκετά μαλακό. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε ένα, ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις ομειογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, δίχως να διακόψουμε τη λειτουργία του μίξερ. Χτυπάμε δύο τρία λεπτά ακόμη, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέκιν και τις βανίλιες. Το αφήνουμε να πάρει δύο, τρεις, στροφές και αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την λευκή σοκολάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Εν τω μεταξύ έχουμε βουτυρώσει μία μέτρια φόρμα και την έχουμε βάλει στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο. Βάζουμε τα 2/3 του μείγματος στη φόρμα, το 1/3 το κρατάμε, προσθέτουμε την κανέλα στο 1/3 και έπειτα, προσθέτουμε και αυτό στη φόρμα. Ψήνουμε για 3/4 έως μία ώρα. Βγάζουμε το κείκ από το φούρνο, το αφήνουμε πέντε λεπτά να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα. Σε μπεν μαρί λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα με το βούτυρο και το μέλι και την ρίχνουμε επάνω στο κέικ. Αφήνουμε να παγώσει η κουβερτούρα και έπειτα λιώνουμε και τη λευκή σοκολάτα πάλι σε μπεν μαρί. Την προσθέτουμε και αυτή επάνω στην κουβερτούρα. Σε ένα μπολ χρωματίζουμε την ζάχαρη και πασπαλίζουμε με αυτή το κείκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου