Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Μελιτζάνες μπουγιουρντί

Τώρα θα μου πείτε τη δουλειά έχουν οι μελιτζάνες με τον μπακαλιάρο? Καμία. Αλλά ορισμένη δεν τρώνε μπακαλιάρο και θα φάνε κρεατάκι. Οι αμαρτωλοί!!!! Δεν ντρέπονται λίγο! Αλλά τι να κάνουμε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Το ετοιμάζω λοιπόν για μεζεδάκι, με κρασάκι. Τα υλικά μας απλά, όπως κάνουμε τη μπουγιουρντί, μόνο που εδώ αντί για πιπεριές έχουμε μελιτζάνες και λίγο κασέρι. Έτσι για νοστιμιά.

Υλικά:
2 μέτριες μελιτζάνες
1/2 καυτερή πιπεριά
100 γρ. κασέρι
1 συσκευασία κονκασέ
ή δική σας σάλτσα
200 γρ. τυρί φέτα
1 πιπεριά κέρατο
λάδι για το τηγάνι
μισό ματσάκι μαίδανό

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι, να φύγει η πίκρα. Τις αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά. Τις ξεπλένουμε και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα νερά. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε. Έχουμε ένα πυρέξ και βάζουμε την πρώτη στρώση. Πασπαλίζουμε με κασέρι και βάζουμε άλλη μία στρώση. Προσθέτουμε τη σάλτσα με την καυτερή πιπεριά, τον μισό μαίδανό και τη φέτα. Ψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου στους 200 βαθμούς, μόλις το βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε και τον υπόλοιπο μαίδανό. Εξαιρετικός μεζές. Λάδι δεν προσθέτουμε γιατί έχουν οι μελιτζάνες από το τηγάνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου