Φιογκάκια, με μανιτάρια, λιαστές ντομάτες και πάστα ελιάς
Καλησπέρα φίλοι μου, καλό απόγευμα. Σήμερα θα σας δώσω μία λατρεμένη μου συνταγή. Για όσους νηστεύουν είναι αρκετά χορταστική, αλλά και πεντανόστιμη, τουλάχιστον για τις δικές μου γεύσεις. Ελπίζω να εναρμονιστήται και εσείς με αυτές τις ιδιαίτερες γεύσεις. Όσοι δεν νηστεύουν μπορούν να προσθέσουν παρμεζάνα.
Υλικά( για μία μερίδα)
1 φλυτζ. τσαγ. ωμά φιογκάκια
2 κουτ. σούπ. λάδι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
4 μανιτάρια μεσαία
3 λιαστές ντομάτες
2-3 ροδέλες καυτερή πιπεριά
1/2 πιπεριά φλωρίνης
1/2 κουτ. σούπ. κρέμα βαλσάμικο
1 κουτ. σούπ. πάστα ελιάς
4-5 κλωναράκια μαίδανό
Εκτέλεση:
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα με λίγο αλάτι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τα φιογκάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι. Το αφήνουμε ένα λεπτό να τσιγαριστή. Βάζουμε την καυτερή πιπεριά και την φλωρίνης και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Τα αφήνουμε να τηγανιστούν όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, και σβήνουμε με το βαλσάμικο. Με μία τρυπητή κουτάλα αρχίζουμε να προσθέτουμε τα φιογκάκια τα οποία έχουν βράσει. Στο τέλος προσθέτουμε την πάστα ελιάς το μαιδανό και σερβίρουμε. Απλά τέλειο........
Υλικά( για μία μερίδα)
1 φλυτζ. τσαγ. ωμά φιογκάκια
2 κουτ. σούπ. λάδι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
4 μανιτάρια μεσαία
3 λιαστές ντομάτες
2-3 ροδέλες καυτερή πιπεριά
1/2 πιπεριά φλωρίνης
1/2 κουτ. σούπ. κρέμα βαλσάμικο
1 κουτ. σούπ. πάστα ελιάς
4-5 κλωναράκια μαίδανό
Εκτέλεση:
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα με λίγο αλάτι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τα φιογκάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι. Το αφήνουμε ένα λεπτό να τσιγαριστή. Βάζουμε την καυτερή πιπεριά και την φλωρίνης και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Τα αφήνουμε να τηγανιστούν όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, και σβήνουμε με το βαλσάμικο. Με μία τρυπητή κουτάλα αρχίζουμε να προσθέτουμε τα φιογκάκια τα οποία έχουν βράσει. Στο τέλος προσθέτουμε την πάστα ελιάς το μαιδανό και σερβίρουμε. Απλά τέλειο........
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου