Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016

Μοσχάρι στιφάδο

Μοσχάρι στιφάδο, αγαπημένο φαγητό. Θα το προτιμούσα βέβαια με λαγό, αλλά τέτοια εποχή ! Ένα φαγητό για γιορτινό, τραπέζι, αλλά και Κυριακάτικο για όλη την οικογένεια. Είναι πολύ ωραίο όταν μαζεύεται όλη η οικογένεια στο μεσημεριανό Κυριακάτικο τραπέζι. Γεμίζει το σπίτι γέλια, φωνές διαφωνίες, πάντα όμως είναι οικογένεια. Τα υλικά μας απλά αλλά το φαγητό πεντανόστιμο.

Υλικά: (4-5 μερίδες)
1 κιλό και 200 γρ. μοσχάρι
1&1/2 κιλού κρεμμυδάκια για στιφάδο
1&1/2 φλυτζ. τυσαγ. λάδι
1 φλυτζ. τσαγ. κρασί
1-2 δάφνες
κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια λεκάνη τα κρεμμύδια με νερό και τα καθαρίζουμε. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Ζεματάμε το κρέας και πετάμε το πρώτο νερό. Βάζουμε στην κατσαρόλα το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρέας. Το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι, 1 ποτήρι νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το κρέας για 3/4 της ώρας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια λίγα λίγα, να πιάσουν μία κρούστα. Αφού έχει βράσει το κρέας μας για 3/4 προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το βράσουμε μισή ώρα ακόμη, εάν δεν έχει γίνει το φαγητό μας συνεχίζουμε, το βρασμό για ένα τέταρτο ακόμη. Το φαγητό μας πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι του, για αυτό προσοχή μη σας κολλήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου