Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Κέικ με χίλιες γεύσεις

Υπέροχο, αφράτο, τραγανό. Το βούτυρο γεμίζει γεύση των ουρανίσκο μας, σε συνδυασμό με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, το φυστικοβούτυρο, τη νουτέλα, τη λευκή σοκολάτα την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτη γίνεται μια ανεπανάληπτη έκρηξη γεύσεων.

Υλικά ( για 2 φόρμες μιας χρήσεως)
180 γρ. βούτυρο αγελάδος
1&1/2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
3 αυγά
1/2 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλυτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
3/4 φλυτζ. τσαγ. αμύγδαλα αλεσμένα καβουρντισμένα
3 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι για κέικ
1 φακ. μπέκιν
2 κ. σ. νουτέλα
3 κουτ. σούπ. φυστικοβούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. λευκή σοκολάτα
 φιλέ αμύγδαλα για το τέλος
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Παίρνουμε δύο φόρμες μιας χρήσεως τις βουτυρώνουμε και τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε το κέικ. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο όχι λιωμένο αλλά αρκετά μαλακό και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα και το μπέκιν. Μόλις πάρουν δύο τρεις στροφές, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε το μείγμα με μία σπάτουλα. Βγάζουμε τις φόρμες από την κατάψυξη. Τα 2/3 του μείγματος το αφήνουμε λευκό και το διανέμουμε στις δύο φόρμες. Το υπόλοιπο μείγμα το χωρίζουμε στη μέση  στο μισό βάζουμε νουτέλα και φυστικοβούτυρο και στο άλλο μισό ψιλοκομμένες τις σοκολάτες. το μείγμα με τη νουτέλα και το φυστικοβούτυρο το βάζουμε περιμετρικά τις φόρμας και το μείγμα με τις σοκολάτες στο κέντρο της φόρμας. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα. Όταν βγει από το φούρνο το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου