Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλο με λαχανικά
Τα ποιο τέλεια μπιφτέκια που έχετε φάει. Ο συνδιασμός κοτόπουλο, κολοκυθάκι και καρότο όχι μόνο τους δίνει μια υπέροχη γεύση αλλά τα κάνει και πολύ αφράτα, δοκιμάστε τα.
Υλικά:
1 κιλό κιμά κοτόπουλο (στήθος)
2 μεσαία καρότα
1 κολοκυθάκι μέτριο προς μεγάλο
6 κουτ. σούπ. φρυγανιά
2 μέτρια κρεμμύδια
3 κουτ. σού. λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό
1 κουτ. μπέκιν
φέτες κασέρι
φέτες ντομάτα
ή
σος γιαούρτι, μουστάρδα, λάδι
Εκτέλεση:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κάνει κιμά τα στηθάκια. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια μικρά. Τρίβουμε το κολοκυθάκι στο ρεντέ από το χοντρό. Το βάζουμε σε ένα τρυπητό με λίγο αλάτι να βγάλει τα υγρά του για μισή ώρα περίπου. Τρίβουμε και τα καρότα. Παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε ελαφρά. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει προσθέτουμε, το κολοκυθάκι και το καρότο. Τα γυρίζουμε όλα μαζί 3-4 λεπτά. αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει. Σε ένα γυάλινο μπολ Βάζουμε τον κιμά κοτόπουλο, τη φρυγανιά, το αυγό, το μπέκιν και το μείγμα από το κρεμμύδι, καρότο, κολοκυθάκι. Ζυμώνουμε τον κιμά μας. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο και έπειτα ψήνουμε τα μπιφτέκια μας. Δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Πριν τα βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε και από μία φέτα κασέρι σε κάθε μπιφτέκι.
Υλικά:
1 κιλό κιμά κοτόπουλο (στήθος)
2 μεσαία καρότα
1 κολοκυθάκι μέτριο προς μεγάλο
6 κουτ. σούπ. φρυγανιά
2 μέτρια κρεμμύδια
3 κουτ. σού. λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό
1 κουτ. μπέκιν
φέτες κασέρι
φέτες ντομάτα
ή
σος γιαούρτι, μουστάρδα, λάδι
Εκτέλεση:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κάνει κιμά τα στηθάκια. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια μικρά. Τρίβουμε το κολοκυθάκι στο ρεντέ από το χοντρό. Το βάζουμε σε ένα τρυπητό με λίγο αλάτι να βγάλει τα υγρά του για μισή ώρα περίπου. Τρίβουμε και τα καρότα. Παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε ελαφρά. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει προσθέτουμε, το κολοκυθάκι και το καρότο. Τα γυρίζουμε όλα μαζί 3-4 λεπτά. αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει. Σε ένα γυάλινο μπολ Βάζουμε τον κιμά κοτόπουλο, τη φρυγανιά, το αυγό, το μπέκιν και το μείγμα από το κρεμμύδι, καρότο, κολοκυθάκι. Ζυμώνουμε τον κιμά μας. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο και έπειτα ψήνουμε τα μπιφτέκια μας. Δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Πριν τα βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε και από μία φέτα κασέρι σε κάθε μπιφτέκι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου