Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Πίτα στεφάνη

Μια πίτα έκπληξη. Με υλικά απαλά και συνάμα πικάντικα. Όταν την κόβεις ξεχειλίζει η κρέμα της και με την πρώτη μπουκιά γίνεται μια έκρηξη των αντίθετων υλικών που περιέχει. Τα υλικά μας?Τίποτα το ιδιαίτερο απλά και όλοι τα έχουμε φάει ξεχωριστά το καθένα. Όταν όμως γίνεται το πάντρεμα η γεύση είναι ανεπανάληπτη.  Η κρεμώδης υφή της κρέμας τυριού, η μουρόξυνη γεύση από το κατίκι, η πικάντικη γεύση από το σαλάμι αέρος  η γεύση από την καπνιστή μπριζόλα και το μπέικον μας δημιουργούν μια ανεπανάληπτη πανδαισία υλικών τα οποία δένουν αρμονικά μεταξύ τους παρά τις αντιθέσεις τους. Μια τέλειο πίτα για μπουφέ.



Υλικά:
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. κρέμα τυριού
200 γρ. κατίκι
12 φέτος σαλάμι αέρος
3-4 φέτες καπνιστή μπριζόλα
6 φέτες μπέικον μακρόστενο
120 γρ, βούτυρο

Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι. Το λαδώνουμε ελαφρά. στο κέντρο τοποθετούμε ένα στρόγγυλο τσέρκι. αρχίζουμε να χτίζουμε την πίτα μας. Λιώνουμε το βούτυρο. Κόβουμε τα φύλλα μας στα δύο κατά μήκος. Βάζουμε περιμετρικά σουρωμένο το φύλλο που κόψαμε, βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα  φύλλα τα μισά τα βάζουμε κάτω και τα υπόλοιπα μισά για σκέπασμα με τον ίδιο τρόπο. Συγχρόνως έχουμε ετοιμάσει τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε το κατίκι την κρέμα τυριού το σαλάμι αέρος σε μικρά κομματάκια και την μπριζόλα επίσης κομμένη σε μικρά κομματάκια, ανακατεύουμε τα υλικά μας να ενωθούν. Το μπέικον το κρατάμε για το τέλος για γαρνίρισμα. Αφού έχουμε στρώσει τα μισά φύλλα βάζουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα να κλείσουμε την πίτα μας. Παίρνουμε τις φέτες μπέικον και τις τυλίγουμε λοξά με μια απόσταση μεταξύ τους γύρω από το στεφάνη μας. Αλείφουμε με βούτυρο και αυγό την πίτα μας. Την χαράζουμε σε μερίδες και ψήνουμε στους 200 βαθμ. για περίπου μισή ώρα. σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με πράσινη σαλάτα. μια πρόταση γευστική και πολύ ευπαρουσίαστη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου