Παστουρμαδόπιτα
Μια πίτα κόλαση. το κασέρι να λιώνει, να κάνει εκείνο το μαστιχωτό, και να σου έρχεται και η καπνιστή γεύση του παστουρμά. Ο συνδυασμός των υλικών θείκός. Κασέρι, παστουρμάς και ντομάτα. Ο ποιο τέλειος συνδυασμός. Μια πίτα για χειμωνιάτικο καιρό και όπως λένε η Πρωτοχρονιά θα είναι αρκετά χειμωνιάτικη. Καλή πρόταση λοιπόν για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Τώρα θα μου πείτε ότι ο παστουρμάς μυρίζει. Όταν ψήνεται η μυρωδιά του χάνεται, μην σας ανησυχεί. Τα υλικά που θα σας δώσω είναι για ταψάκι 32Χ24 ούτε λίγο ούτε πολύ.
Υλικά:
1/2 πακέτο φύλλα κρούστας
15 φέτες κασέρι 1 φλυτζ. τριμμένο κασέρι
15 φέτες παστουρμά
2 ντομάτες
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
Εκτέλεση:
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψάκι. Το πρώτο φύλλο το βάζουμε ανοικτό με τις άκρες να προεξέχουν για να τις διπλώσουμε στο τέλος. Τα υπόλοιπα φύλλα τα κόβουμε στη μέση. Βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο που βάλαμε ανοικτό συνεχίζουμε με τα επόμενα τρία φύλλα τα οποία κόψαμε στη μέση. Τα βάζουμε σουρωτά. Συνολικά κάτω βάζουμε τέσσερα φύλλα. Αρχίζουμε να βάζουμε τη γέμιση. Στρώνουμε τις μισές φέτες κασέρι, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις μισές φέτες παστουρμά και τις βάζουμε επάνω στο κασέρι, κόβουμε τη μία ντομάτα σε λεπτές φέτες ή κομματάκια και τη βάζουμε επάνω στον παστουρμά, τέλος προσθέτουμε και το μισό από το τριμμένο κασέρι. Συνεχίζουμε με τρία φύλλα, πάλι γέμιση και κλείνουμε την πίτα μας με τα υπόλοιπα φύλλα. Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και στο τέλος αλείφουμε την πίτα μας με το αυγό. Χαράζουμε σε μερίδες και ψήνουμε στους 200 βαθμ. για περίπου μισή ώρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου