Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Τα εδέσματα της Καθαρής Δευτέρας. Χταπόδι ψητό, Γίγαντες φούρνου, ταραμάς ελιές και φυσικά λαγάνα

Καλή Σαρακοστή σε όλους. Άλλοι λίγο άλλοι περισσότερο γέμισε και φέτος το Σαρακοστιανό τραπέζι. Με όλα τα καλούδια, που άλλες ετοιμάσαμε και άλλες τα βρήκαν έτοιμα σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι. Εκτός από το χταπόδι όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν στο μπλοκ. Α! Μην ξεχνάμε και το γλυκάκι της ημέρας χαλβάς σιμιγδαλένιος ή με ταχίνι. Για σήμερα η συνταγούλα μας πολύ απλή. Χταπόδι στη σχάρα. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν στα κάρβουνα αλλά ας αρκεστούμε και στο σχαροτήγανο.

Υλικά:
1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
λάδι
βαλσάμικο
μαίδανό, αλάτι




 Εκτέλεση:


Βράζουμε το χταπόδι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη χοντρή φλούδα στο εσωτερικό των πλοκαμιών. Το κόβουμε σε κομμάτια, αλατίζουμε ελαφρά. Βάζουμε το σχαροτήγανο στη φωτιά να κάψει. Τοποθετούμε επάνω το χταπόδι. Το αφήνουμε δυο τρεια λεπτά από τη μια μεριά να πάρει χρώμα. Το γυρίζουμε και από την άλλη και ρίχνουμε επάνω στο χταπόδι τρεις κουταλιές σούπας λάδι. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα και προσθέτουμε δυο κουταλιές βαλσάμικο. Το γυρίζουμε και από τις δυο πλευρές να πάρει  χρώμα, σαν να ήταν ψημένο στα κάρβουνα. Καλή σας όρεξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου