Κινέζικο με νούντουλς (αυγών) για 4 άτομα
Υλικά:
600 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 καρότο μεγάλο
200 γρ. λάχανο
μανιτάρια εάν θέλετε
λάδι
αλάτι, τσίντζερ, κουρκουμά, πιπέρι
βαλσάμικο, μέλι (προαιρετικά)
1 πακέτο νούντουλς
1/2 κούπ. τσ. ζωμό ότι θέλετε
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε ροδέλες. Κὸβουμε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε ένα γουόκ στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνουμε το λάδι και το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σωταριστεί από όλες τις μεριές. Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές, τα καρότα και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε όλα μαζί. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε και αυτό να μαλακώσει. Στο τέλος βάζουμε και το λάχανο. Ρίχνουμε το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά, ρίχνουμε 1 κουταλιά βαλσάμικο και μία κουταλιά μέλι και τα ανακατεύουμε για να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τζίντζερ και τον κουρκουμά. Εν τω μεταξύ γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και το βάζουμε να βράσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα νούντουλς, κλείνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικὰ, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε.
600 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 καρότο μεγάλο
200 γρ. λάχανο
μανιτάρια εάν θέλετε
λάδι
αλάτι, τσίντζερ, κουρκουμά, πιπέρι
βαλσάμικο, μέλι (προαιρετικά)
1 πακέτο νούντουλς
1/2 κούπ. τσ. ζωμό ότι θέλετε
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε ροδέλες. Κὸβουμε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες. Βάζουμε ένα γουόκ στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνουμε το λάδι και το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σωταριστεί από όλες τις μεριές. Έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές, τα καρότα και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε όλα μαζί. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε και αυτό να μαλακώσει. Στο τέλος βάζουμε και το λάχανο. Ρίχνουμε το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις απορροφηθούν όλα τα υγρά, ρίχνουμε 1 κουταλιά βαλσάμικο και μία κουταλιά μέλι και τα ανακατεύουμε για να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τζίντζερ και τον κουρκουμά. Εν τω μεταξύ γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και το βάζουμε να βράσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα νούντουλς, κλείνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικὰ, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου