cup cake με αράπικο φυστίκι και cup cake με σοκολάτα

Μία γλυκιά απόλαυση...
Cup cake με αράπικο φιστίκι και φυστικοβούτυρο - μία διαφορετική γεύση ξεφεύγοντας από τα κλασσικά cup cake. Και εάν θέλετε να δώσετε περισσότερη ένταση, γαρνίρετε με βουτυρόκρεμα  φυστικοβούτυρο.
Cup cake με σοκολάτα, γέμιση με βουτυρόκρεμα νουτέλας και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος. Άλλο ένα διαφορετικό cup cake, ΚΟΛΑΣΗ!!!
Θα σας δώσω πρώτα τα  υλικά της βάσης και μετά θα  συνεχίσω για το καθένα ξεχωριστά.

Υλικά:
200 γρ. βούτυρο
2 φλυτζ. τσαγ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κουπ. γιαούρτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος, βάζουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμη. Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και συνεχίζουμε.

Cup cake με αράπικο φιστίκι.
Υλικά:
1&1/2 φλυτζ. φιστίκι σε σκόνη
ανάλατο ψημένο
1&1/2 φλυτζ. αλεύρι
1 κουτ. μπέκιν
1 κουτ. σούπ φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και αλέθουμε τα φιστίκια. Στο μισό μείγμα από το βούτυρο που κρατήσαμε, προσθέτουμε το φιστίκι, το αλεύρι, το μπέικιν, το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε ατομικά φορμάκια και τα γεμίζουμε με το μείγμα - μην τα γεμίσετε μέχρι επάνω γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Cup cake με σοκολάτα κουβερτούρα και γέμιση με βουτυρόκρεμα νουτέλας
Υλικά:
125 γρ. κουβερτούρα
1&1/2 φλυτζ. αλεύρι
1 φλυτζ, κουβερτούρα τριμμένη
1 κουτ. μπέκιν
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα. Στο υπόλοιπο μείγμα βουτύρου που κρατήσαμε, προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα, το αλεύρι, την τριμμένη κουβερτούρα, το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε ατομικά φορμάκια και γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά.

Βουτυρόκρεμα:
250 γρ. βούτυρο
1 φλυτζ. άχνη ζάχαρη
2 -3κουτ. νουτέλα
2 -3 κουτ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν. Χωρίζουμε στη μέση και στο μισό βάζουμε φυστικοβούτυρο και στο άλλα μισό νουτέλα.
Στα  Cup cake φιστικιού με κορνέ στολίζουμε με την κρέμα φυστικοβούτυρου και πασπαλίζουμε  με λίγα φιστίκια  εάν θέλουμε.
Στα Cup cake σοκολάτας τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με την βουτυρόκρεμα νουτέλας. Γαρνίρουμε με σος σοκολάτας γάλακτος.

Σος σοκολάτας γάλακτος:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με λίγο βούτυρο και λίγο γάλα. Μόλις κρυώσει περιχύνουμε τα cup cake.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις