Πίτες γύρου
Τις πίτες του γύρου μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και για βάση πίτσας. Τις έχουμε έτοιμες στην κατάψυξη και όταν θέλουμε βάζουμε επάνω τα υλικά μας για πίτσα και τις ψήνουμε, χρειάζονται μόνο δέκα λεπτά ψήσιμο να λιώσουν τα κασέρια. Σήμερα όμως θα κάνουμε πίτες γύρου.
Υλικά: (6 πίτες)
20 γρ. μαγιά νωπή
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκ. αλάτι
2με 3 φλυτζ. αλέυρι
1 φλυτζ. νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο αλεύρι και λίγο νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να διπλασιαστεί. Μόλις διπλασιαστεί προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και αλεύρι όχι όλο μαζί το προσθέτουμε σιγά σιγά, μπορεί να μην το πάρει όλο το αλεύρι. αφού ζυμώσουμε λίγο βάζουμε και το αλάτι. Θέλουμε μία ζύμη ελαφρώς σφιχτή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και έπειτα κόβουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε πιτάκια. Αλείφουμε με ένα πινέλο την επάνω μεριά με λάδι και τρυπάμε τα πιτάκια με ένα πιρούνι. Βάζουμε στην φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και βάζουμε την πίτα να ψηθεί. Την τοποθετούμε ανάποδα στο τηγάνι πρώτα από τη μεριά που έχει το λάδι, όσο ψήνετε αλείφουμε και την επάνω μεριά της πίτας με λάδι,η γυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Δεν θέλει πολύ ώρα ένα λεπτό και από τις δύο μεριές, γιατί όταν είναι να τις χρησιμοποιήσουμε θα τις ζεστάνουμε με λίγο λάδι,αλάτι και ρίγανη.
Υλικά: (6 πίτες)
20 γρ. μαγιά νωπή
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκ. αλάτι
2με 3 φλυτζ. αλέυρι
1 φλυτζ. νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο αλεύρι και λίγο νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να διπλασιαστεί. Μόλις διπλασιαστεί προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και αλεύρι όχι όλο μαζί το προσθέτουμε σιγά σιγά, μπορεί να μην το πάρει όλο το αλεύρι. αφού ζυμώσουμε λίγο βάζουμε και το αλάτι. Θέλουμε μία ζύμη ελαφρώς σφιχτή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και έπειτα κόβουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε πιτάκια. Αλείφουμε με ένα πινέλο την επάνω μεριά με λάδι και τρυπάμε τα πιτάκια με ένα πιρούνι. Βάζουμε στην φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και βάζουμε την πίτα να ψηθεί. Την τοποθετούμε ανάποδα στο τηγάνι πρώτα από τη μεριά που έχει το λάδι, όσο ψήνετε αλείφουμε και την επάνω μεριά της πίτας με λάδι,η γυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Δεν θέλει πολύ ώρα ένα λεπτό και από τις δύο μεριές, γιατί όταν είναι να τις χρησιμοποιήσουμε θα τις ζεστάνουμε με λίγο λάδι,αλάτι και ρίγανη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου