Μπον φιλέ κρασάτο

Έχουμε συνηθίσει το μπον φιλέ (μοσχαρίσιο) να το τρώμε ψητό και ορισμένοι ίσως και όχι καλοψημένο. Προσωπικά δεν μπορώ να βλέπω αίμα και επειδή αν το παραψήσεις σκληρένει  σκέφτηκα να το τηγανίσω. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε. Μπορείτε να το φτιάξετε και με χοιρινό.

Υλικά:
1 κιλό μπον φιλέ μοσχαρίσιο
1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κουτ. σούπ. κρέμα βαλσάμικο
1 κουτ. γλυκ. μέλι
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη καστανή
1 φύλλο δάφνη
2-3 φυλλαράκια φλαμούρι.
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το φιλέτο σε μέτριες προς λεπτές φέτες. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει τοποθετούμε τα φιλέτα δίχως να τα αλατίσουμε. Τα θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα φιλέτα να ψηθούν για δέκα λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, προσθέτουμε τη δάφνη, το φλαμούρι, τη ζάχαρη, το μέλι και το βαλσάμικο. Ανακαινίζουμε το τηγάνι να πάνε τα υλικά σε όλο το κρέας και ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά. Έτοιμο για σερβίρισμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις