Προφιτερόλ

Ένα γλυκό με μεγάλες προσδοκίες. Για τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο!!!!! Η συγκεκριμένη συνταγή, για την κρέμα του προφιτερόλ δεν είναι δική μου. Την είδα από τον Βασίλη Καλλίδη. Την έφτιαξα μία φορά, και από τότε όταν κάνω προφιτερόλ δεν κάνω πλέον πειράματα.
Μία κρέμα σοκολατένια αλλά συνγχρόνως και ελαφριά και όχι πολύ γλυκιά. Εάν πάρεις το μπολ μπροστά σου λίγο δύσκολο να το αφήσεις! Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
 Τα σουδάκια α΄ν θέλετε τα παίρνετε από ένα ζαχαροπλαστείο. Εάν θέλετε να τα φτιάξετε σας έχω δώσει την συνταγή σε προηγούμενη ανάρτηση (Σου και Εκλέρ)

Υλικά (για την κρέμα σοκολάτας):
1 λίτρο γάλα
1 φλυτσάν τσαγ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπ. στιγμ. καφέ
2 κουτ. σούπας κακάο πικρό
400 γρ. κουβερτούρα
3 κουτ. σούπ. κόρν φλάουρ
1 βανίλια

Γαρνίσμα:
100 γρ. αμύγδαλα ασπρα καβουρντισμένα
10 γρ. αμύγδαλα φιλέ ψημένα
200 γρ. κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
χτυπημένη σε σαντιγι ζάχαρη δεν χρησιμοποιούμε
λίγα κερασάκια για ντεκόρ

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ με μισή φλυτζάνα γάλα, από το ένα λίτρο. Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κακάο και τον καφέ με λίγο από το γάλα και τα διαλύουμε σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το μείγμα. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθεί και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά για ένα λεπτό να πάρει μία βράσει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε στην κρέμα τη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. σκεπάζουμε με μία μεμβράνη την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα σου, αφού τα έχουμε γεμίσει με κράμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Όταν κρυώσει η κρέμα μας την ρίχνουμε πάνω στα σου. Με τη σαντιγί φτιάχνουμε ροζἐτες και διακοσμούμε με φιλέ αμύγδαλα και κερασάκια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις