Βελουτέ χορτόσουπα με γλυκοπατάτα και γιαούρτι
Χορτόσουπα! Ένα εύκολο πιάτο, αλλά εύγευστο και βιταμινούχο. Για βιαστικούς και πολυάσχολους.
Υλικά:
1 γλυκοπατάτα
1 πράσο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 καρότα
3 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 ρίζα σέλινο
2 λυτζ. τσαγ. λάχανο κομμένο
μαίδανό
1 κουτ. γλυκ. κουρκουμά
1 φλυτζ. τσαγ. ζωμό κοτόπουλο
3/4 φλυτζ. τσαγ. λάδι
νερό περίπου μισό λίτρο
αλάτι, πιπέρι
χυμό από μισό λεμόνι
γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε, όλα τα λαχανικά. Βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα, το καρότο, τη ρίζα σέλινο, ολόκληρα, το πράσο το κόβουμε στα τέσσερα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για μισή ώρα περίπου. Θέλουμε τα λαχανικά μας να έχουν βράσει πολύ καλά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμαι τη σούπα μας. Σερβίρετε ζεστή με μία κουταλιά γιαούρτι και φρέσκο μαίδανό, σε κάθε πιάτο.
Υλικά:
1 γλυκοπατάτα
1 πράσο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 καρότα
3 πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 ρίζα σέλινο
2 λυτζ. τσαγ. λάχανο κομμένο
μαίδανό
1 κουτ. γλυκ. κουρκουμά
1 φλυτζ. τσαγ. ζωμό κοτόπουλο
3/4 φλυτζ. τσαγ. λάδι
νερό περίπου μισό λίτρο
αλάτι, πιπέρι
χυμό από μισό λεμόνι
γιαούρτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε, όλα τα λαχανικά. Βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τη γλυκοπατάτα, το καρότο, τη ρίζα σέλινο, ολόκληρα, το πράσο το κόβουμε στα τέσσερα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για μισή ώρα περίπου. Θέλουμε τα λαχανικά μας να έχουν βράσει πολύ καλά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμαι τη σούπα μας. Σερβίρετε ζεστή με μία κουταλιά γιαούρτι και φρέσκο μαίδανό, σε κάθε πιάτο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου