Κοτόπουλο λεμονάτο με σπαράγγια κατσαρόλας
Υλικά:
1 κοτόπουλο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
χυμό από ένα λεμόνι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι
2 δεματάκια σπαράγγια
4-5 πατάτες
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε τέσσερα κομμάτια. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Κόβουμε το σκληρό τμήμα από τα σπαράγγια και τα ζεματάμε ελαφρώς. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια το σκόρδο και τις πατάτες. Τα;σοτάρουμε για ένα δύο λεπτά όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί και έπειτα προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι πιπέρι και ένα ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό για 3/4 περίπου, να βράσει το κοτόπουλο. Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Βράζουμε το φαγητό για άλλα δέκα λεπτά. Μόλις δούμε ότι έχει μείνει μόνο με το λαδάκι του, το κατεβάζουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να δέσει για ένα δεκάλεπτο. Έπειτα σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου