Κρεατόπιτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και φέτα.
Μία εύκολη πίτα με φύλλο κρούστας λίγο πικάντικη, αλλά πολύ γευστική.
Ανοιξιάτικη, χωρίς ιδιαίτερο κόπο γιατί τα φύλλα είναι έτοιμα και δεν χρησιμοποιούμε ξερά κρεμμύδια όπως στην κλασική κρεατόπιτα, που βαραίνουν την γέμιση. Εάν χρησιμοποιήσετε τα υλικά που σας δίνω θα έχετε μία πολύ αφράτη γέμιση.
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 πράσο εάν έχετε
2 κουτ. σούπ. πολτό ντομάτας
1/2 ματσάκι μαιδανό
5 κουτ. σούπ. γάλα εβαπορέ
180 γρ. φέτα
3 αβγά
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκ. κανέλα
1/4 κουτ. γλυκ. πιπέρι
1/4 κου. γλυκ. κίμινο
1/4 κουτ. γλυκ. μπαχάρι
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
1 κου. γλυκ. μπέκιν
1 φλυτζ. καφέ λάδι
180 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τον κιμά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Τα αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν και ρίχνουμε τη ζάχαρη. τα γυρίζουμε δύο, τρία λεπτά και προσθέτουμε τον κιμά. Με ένα πιρούνι τον πατάμε καλά να διαλυθεί. Θέλουμε ο κιμάς να είναι λεπτός. Μόλις αρχίσει και αλλάζει χρώμα βάζουμε τον πελτέ ντομάτας το αφήνουμε για ένα λεπτό να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαίδανό και τις τρεις κουταλιές γάλα εβαπορέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει χτυπάμε δύο αβγά, τρίβουμε το τυρί, βάζουμε και το μπέκιν και τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα του κιμά ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί και αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση. Λιώνουμε το βούτυρο. Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα. Φύλλο βούτυρο. Τα μισά φύλλα από το πακέτο τα στρώνουμε κάτω, ενδιάμεσα τη γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και χτυπάμε ένα αβγό με τις δύο κουταλιές γάλα εβαπορέ, το αλείφουμε και αυτό στο τελευταίο φύλλο χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3/4 περίπου.
Ανοιξιάτικη, χωρίς ιδιαίτερο κόπο γιατί τα φύλλα είναι έτοιμα και δεν χρησιμοποιούμε ξερά κρεμμύδια όπως στην κλασική κρεατόπιτα, που βαραίνουν την γέμιση. Εάν χρησιμοποιήσετε τα υλικά που σας δίνω θα έχετε μία πολύ αφράτη γέμιση.
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 πράσο εάν έχετε
2 κουτ. σούπ. πολτό ντομάτας
1/2 ματσάκι μαιδανό
5 κουτ. σούπ. γάλα εβαπορέ
180 γρ. φέτα
3 αβγά
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκ. κανέλα
1/4 κουτ. γλυκ. πιπέρι
1/4 κου. γλυκ. κίμινο
1/4 κουτ. γλυκ. μπαχάρι
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
1 κου. γλυκ. μπέκιν
1 φλυτζ. καφέ λάδι
180 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τον κιμά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Τα αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν και ρίχνουμε τη ζάχαρη. τα γυρίζουμε δύο, τρία λεπτά και προσθέτουμε τον κιμά. Με ένα πιρούνι τον πατάμε καλά να διαλυθεί. Θέλουμε ο κιμάς να είναι λεπτός. Μόλις αρχίσει και αλλάζει χρώμα βάζουμε τον πελτέ ντομάτας το αφήνουμε για ένα λεπτό να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μαίδανό και τις τρεις κουταλιές γάλα εβαπορέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει χτυπάμε δύο αβγά, τρίβουμε το τυρί, βάζουμε και το μπέκιν και τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα του κιμά ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί και αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση. Λιώνουμε το βούτυρο. Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα. Φύλλο βούτυρο. Τα μισά φύλλα από το πακέτο τα στρώνουμε κάτω, ενδιάμεσα τη γέμιση σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και χτυπάμε ένα αβγό με τις δύο κουταλιές γάλα εβαπορέ, το αλείφουμε και αυτό στο τελευταίο φύλλο χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3/4 περίπου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου