Κριθαράκι με μοσχαράκι στην κατσαρόλα

Ένα καθαρά μαμαδίστικο  Κυριακάτικο φαγητό. Η μαμά μου το έφτιαχνε στο φούρνο, το κλασικό γκουβετσάκι. Εγώ το έφτιαξα στην κατσαρόλα για ποιο γρήγορα.

Υλικά:
1 κιλά μοσχαράκι, κατά προτίμηση λαιμό
3 φλυτζ. τσαγ. κριθαράκι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδε σκόρδο
ντομάτα κονκασέ
1 φλυτζ.τσαγ. λάδι
8 φλυτζ. νερό περίπου
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το ζεματάμε και το ξεπλένουμε. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κρέας και τα γυρίζουμε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με τη σάλτσα. Αφήνουμε ένα λεπτό να βράσει προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει για μία ώρα περίπου. Ανοίγουμε, την κατσαρόλα, αν έχει βράσει το κρέας, μετράμε πόσο ζωμό έχει. Χρειαζόμαστε για τρεις φλυτζάνες κριθαράκι επτά φλυτζάνες νερό. Προσθέτουμε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και το βράζουμε για 10 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να απορροφήσει το ζωμό. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις