Το πιλάφι του μερακλή
Καλησπέρα φίλοι μου. Σήμερα θα σας δώσω κάτι απλό και εύκολο. Το πιλάφι του μερακλή, το ονόμασα έτσι γιατί, παρ΄όλο που δεν θέλει ιδιαίτερη προετοιμασία και πολύ απλά υλικά θέλει αγάπη και καλή διάθεση, όπως όλα τα φαγητά άλλωστε. Μπορείτε να το σερβίρετε σαν συνοδευτικό αλλά μπορείτε να το φάτε και σαν κανονικό φαγητό.
Υλικά ( για δύο άτομα)
1 φλυτζ. του τσαγ. ρύζι καρολίνα
1 μικρό κρεμμύδι
4-5 κουτ. σούπ. λάδι
1 φλυτζ. τσαγ. ζωμό κότας
1 μέτρια τριμμένη ντομάτα
αλάτι πιπέρι
2 φλυτζ. τσαγ. νερό
μαιδανό
παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι. το τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό. Εν τω μεταξύ έχουμε τρίψει τη ντομάτα και την στραγγίζουμε να φύγει όλο το νερό. την προσθέτουμε στο ρύζι και τα σοτάρουμε όλα μαζί, μέχρι να αρχίσει να κολλά στην κατσαρόλα. Τότε προσθέτουμε το ζωμό κότας και το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει και να πιει όλα τα υγρά. Περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε, με ψιλοκομμένο φρέσκο μαίδανό και τριμμένη παρμεζάνα, προαιρετικά.
Υλικά ( για δύο άτομα)
1 φλυτζ. του τσαγ. ρύζι καρολίνα
1 μικρό κρεμμύδι
4-5 κουτ. σούπ. λάδι
1 φλυτζ. τσαγ. ζωμό κότας
1 μέτρια τριμμένη ντομάτα
αλάτι πιπέρι
2 φλυτζ. τσαγ. νερό
μαιδανό
παρμεζάνα
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι. το τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό. Εν τω μεταξύ έχουμε τρίψει τη ντομάτα και την στραγγίζουμε να φύγει όλο το νερό. την προσθέτουμε στο ρύζι και τα σοτάρουμε όλα μαζί, μέχρι να αρχίσει να κολλά στην κατσαρόλα. Τότε προσθέτουμε το ζωμό κότας και το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει και να πιει όλα τα υγρά. Περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε, με ψιλοκομμένο φρέσκο μαίδανό και τριμμένη παρμεζάνα, προαιρετικά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου