Μπουρέκι στο τεπαν-γιάκι

Μία εύκολη λύση για πρωινό, βραδινό ακόμη και μεσημεριανό, ανάλογα με τη γέμιση που θα επιλέξετε να βάλετε. Μπορείτε να το κάνετε με κρέμα γλυκιά, με τυρί, με κιμά, με κοτόπουλο με κασέρι ζαμπόν, με λαχανικά και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Η ζύμη μας απλή, τα υλικά μας επίσης απλά, με ότι έχετε στο ψυγείο.........




 Υλικά για τη ζύμη(για 3 φύλλα)
3/4 φλυτζ. τσαγ. αλεύρι
1 κουτ. σούπ. ξύδι
1/2 κουτ. γλυκ. αλάτι
2-3 φλυτζάνες αλεύρι
ανάλογα με το αλεύρι που
 θα χρησιμοποιήσετε

Γέμιση:
τυρί φέτα
                                                       1/2 φλυτζ. τσαγ. λάδι
                                                       3 κουτ. γλυκ. βούτυρο


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μία φλυτζ. αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε το νερό. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να έχουμε μία ζύμη σφιχτή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για δεκαπέντε λεπτά. Την χωρίζουμε σε τρία μπαλάκια και ανοίγουμε τρία φύλλα. Λαδώνουμε την επιφάνεια κάθε φύλλου βάζουμε διάσπαρτη την γέμιση της αρεσκείας μας διπλώνουμε την μία άκρη προς τα μέσα, λαδώνουμε, διπλώνουμε την άλλη άκρη, λαδώνουμε και επανωτίζουμε με τις δύο πλευρές να σχηματιστεί φάκελος. Εν τω μεταξύ έχουμε ανάψει το τεπαν-γιάκι να καίει ή εαν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό τηγάνι. Το οποίο θα βάλουμε επάνω στη φωτιά να κάψει. Στο τεπάν-γιάκι ή στο τηγάνι δεν βάζουμε λάδι. Τοποθετούμε το φύλλο επάνω στην πλάκα και το αφήνουμε δύο λεπτά να ψηθεί από την μία πλευρά. Το γυρίζουμε και από την άλλη βουτυρώνουμε με μισό κουταλάκι βούτυρο τη μία πλευρά και μόλις ροδίσει και από την άλλη το γυρίζουμε και βουτυρώνουμε με το άλλο μισό κουτάκι βούτυρο την επιφάνεια του φύλλου. Αφήνουμε το μπουρέκι να ψηθεί περίπου δέκα λεπτά γυρίζοντας το συνεχώς. Εάν χρησιμοποιήσετε τηγάνι χαμηλώστε λίγο την ένταση της φωτιά για να μην το κάψετε.
Σημείωσει:
Εάν δεν ανοίγετε φύλλο μπορείτε να πάρετε χωριάτικο σε συσκευασία. Θα ραντίσετε το φύλλο με λίγο νερό να μαλακώσει και έπειτα θα το αλείψετε με το λάδι.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις