Γλασαρισμένες πικάντικες φτερούγες
Ένα υλικό πολύ φθηνό, παρεξηγημένο μπορώ να πω μέχρι πρότινος. τώρα από ότι βλέπω έγινε γκουρμέ. βέβαια εμάς αυτό μας εξυπηρετεί.Εύκολο στο μαγείρεμα και ευπαρουσίαστο.
Υλικά ( για 4 άτομα)
8 φτερούγες
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπ.μέλι
3 κουτ. σούπ. κρέμα βαλσάμικο
1 κουτ. σούπ. μουστάρδα
3 κουτ. σούπ. λάδι
1 κουτ. γλυκ. πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκ. πάπρικα καυτερή
1 κουτ. γλυκ. τσίλι
Εκτέλεση:
Βράζουμε πρώτα τις φτερούγες, για δέκα πέντε λεπτά. τις στραγγίζουμε. Όσο είναι ζεστές τις αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα τις φτερούγες και τις γυρνάμε από όλες τις μεριές να μαριναριστούν. Τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου και περισσότερο δεν μας πειράζει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς, βάζουμε τις φτερούγες σε ένα πυρέξ και τις ψήνουμε για δέκα πέντε λεπτά και από τις δύο μεριές.
Υλικά ( για 4 άτομα)
8 φτερούγες
αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπ.μέλι
3 κουτ. σούπ. κρέμα βαλσάμικο
1 κουτ. σούπ. μουστάρδα
3 κουτ. σούπ. λάδι
1 κουτ. γλυκ. πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκ. πάπρικα καυτερή
1 κουτ. γλυκ. τσίλι
Εκτέλεση:
Βράζουμε πρώτα τις φτερούγες, για δέκα πέντε λεπτά. τις στραγγίζουμε. Όσο είναι ζεστές τις αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε μέσα τις φτερούγες και τις γυρνάμε από όλες τις μεριές να μαριναριστούν. Τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου και περισσότερο δεν μας πειράζει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς, βάζουμε τις φτερούγες σε ένα πυρέξ και τις ψήνουμε για δέκα πέντε λεπτά και από τις δύο μεριές.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου