Τι κρύβεται στην πιπεριά φλωρίνης?
Τι μπορούμε να κρύψουμε σε μία πιπεριά φλωρίνης, ώστε να συνοδέψει το κρέας ή το ψάρι μας ή ακόμη να την προσφέρουμε και σαν πρώτο πιάτο? Πολύ απλό μία πατατοσαλάτα. Όταν όμως την σερβίρουμε θα αναρωτηθούν τι μπορεί να έχει μέσα. Μερικές φορές είναι ωραίο να διασκεδάζουμε και εμείς λίγο ετοιμάζοντας κάποιο γεύμα. Μου αρέσει να βλέπω το ερευνητικό βλέμμα τους όταν τους σερβίρω κάτι το οποίο δεν είναι ευδιάκριτο και ρωτάνε. Τι είναι?? Τότε κρυφογελώ από μέσα μου και διασκεδάζω αφήνοντάς τους με την απορία μέχρι να δοκιμάσουν. Η συνταγή μας πολύ απλή. Εάν έχετε ψάρι μπορείτε να βάλετε μέσα στη σαλάτα και τόνο, όπως έκανα εγώ.
Υλικά( 4 άτομα)
4 πιπεριές φλωρίνης
2 πατάτες μέτριες
2 καρότα μέτρια
1 φλυτζ. τσαγ. αρακά
1 γεμάτη κουταλιά σούπ. μαγιονέζα
1/2 κουτ. σούπ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
3 κουτ. σούπ. λάδι
λίγο λεμόνι
βαλσάμικο για το ντεκόρ
4 κλωναράκια ρόκας για το δέσιμο
1 τόνο προαιρετικά
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε το καπάκι και βγάζουμε τα σπόρια. Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε. Μόλις ψηθούν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Προσεκτικά γιατί τις θέλουμε ολόκληρες. Ένα κόλπο για να ξεφλουδιστούν εύκολα η πιπεριές και όχι μόνο η φλωρίνης, είναι μόλις βγουν από το φούρνο να τις βάλουμε σε μία σακούλα τροφίμων και να τις αφήσουμε να ιδρώσουν. Έτσι ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τον αρακά. αφού βράσουν τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας. Κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τα καρότα και τις πατάτες, προσθέτουμε τον αρακά, το αλάτι, το λάδι, το λεμόνι, την μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Εάν βάλουμε τόνο τον προσθέτουμε και αυτόν. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές. Τις κλείνουμε εκεί που βγάλαμε το καπάκι της πιπεριάς και τις δένουμε με ένα κλωναράκι ρόκα. Προσθέτουμε και λίγο βαλσάμικο επάνω σε κάθε πιπεριά.
Υλικά( 4 άτομα)
4 πιπεριές φλωρίνης
2 πατάτες μέτριες
2 καρότα μέτρια
1 φλυτζ. τσαγ. αρακά
1 γεμάτη κουταλιά σούπ. μαγιονέζα
1/2 κουτ. σούπ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
3 κουτ. σούπ. λάδι
λίγο λεμόνι
βαλσάμικο για το ντεκόρ
4 κλωναράκια ρόκας για το δέσιμο
1 τόνο προαιρετικά
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε το καπάκι και βγάζουμε τα σπόρια. Τις βάζουμε στο φούρνο και τις ψήνουμε. Μόλις ψηθούν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Προσεκτικά γιατί τις θέλουμε ολόκληρες. Ένα κόλπο για να ξεφλουδιστούν εύκολα η πιπεριές και όχι μόνο η φλωρίνης, είναι μόλις βγουν από το φούρνο να τις βάλουμε σε μία σακούλα τροφίμων και να τις αφήσουμε να ιδρώσουν. Έτσι ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τον αρακά. αφού βράσουν τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσουν. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας. Κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τα καρότα και τις πατάτες, προσθέτουμε τον αρακά, το αλάτι, το λάδι, το λεμόνι, την μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Εάν βάλουμε τόνο τον προσθέτουμε και αυτόν. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές. Τις κλείνουμε εκεί που βγάλαμε το καπάκι της πιπεριάς και τις δένουμε με ένα κλωναράκι ρόκα. Προσθέτουμε και λίγο βαλσάμικο επάνω σε κάθε πιπεριά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου