Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα πορτοκάλι, μουστάρδα, βαλσάμικο και δενδρολίβανο
Τέλειες ζουμερές με μια απλή και εύκολη διαδικασία.
Υλικά:
2 μπριζόλες χοιρινές
1 κουτ. σούπ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κοφτή κουτ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπ. κρέμα βαλσάμικο
2 κουτ. σούπ. λάδι
αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Στο μάτι της κουζίνας βάζουμε ένα σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι. Το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά και θωρακίζουμε της μπριζόλες μας και από τις δύο μεριές. Ετοιμάζουμε τη σος και προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. Παίρνουμε ένα ταψάκι, βάζουμε μέσα τις μπριζόλες, τις αλλείφουμε και από τις δύο μεριές με τη σος. Τις αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για δεκαπέντε λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα πέντε λεπτά. Έχουμε τις ποιο τέλειες μαλακές και ζουμερές μπριζόλες.
Υλικά:
2 μπριζόλες χοιρινές
1 κουτ. σούπ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κοφτή κουτ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπ. κρέμα βαλσάμικο
2 κουτ. σούπ. λάδι
αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο
1 κουτ. γλυκ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Στο μάτι της κουζίνας βάζουμε ένα σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι. Το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά και θωρακίζουμε της μπριζόλες μας και από τις δύο μεριές. Ετοιμάζουμε τη σος και προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. Παίρνουμε ένα ταψάκι, βάζουμε μέσα τις μπριζόλες, τις αλλείφουμε και από τις δύο μεριές με τη σος. Τις αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για δεκαπέντε λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα πέντε λεπτά. Έχουμε τις ποιο τέλειες μαλακές και ζουμερές μπριζόλες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου